Formule 1

McLaren zet hoofdkantoor in Woking te koop en hoopt 200 miljoen pond op te halen

Uitgegeven door Bart • 11 september 2020 09:56 • Print artikel

De McLaren Group heeft een plan bedacht om meer geld op te halen in de strijd tegen de financiële gevolgen van de coronacrisis. De fabrikant van supercars en eigenaar van het gelijknamige F1-team heeft volgens Sky News het hoofdkantoor in Woking te koop aangeboden in de hoop 200 miljoen pond op te halen. In de deal hoopt McLaren het kantoor te verkopen om het vervolgens te kunnen blijven huren.

McLaren Woking


McLaren haalde eerder al honderden miljoenen pond op bij huidige aandeelhouders en leende een bedrag van 150 miljoen bond bij de nationale bank van Bahrein. Daarnaast heeft het de banken Goldman Sachs en HSBC aangesteld om een advies te geven over een verdere kapitaalverhoging en een herfinanciering van de schulden. Een woordvoerder van de McLaren Group legt de beslissing uit in een statement aan Sky News.

"De mogelijke verkoop en huur-constructie van het hoofdkantoor en de aanstelling van de banken om ons te adviseren over een herstructurering van de schulden en een kapitaalverhoging maken deel uit van de uitgebreide herfinancieringsstrategie die we eerder dit jaar hebben aangekondigd."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS