Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

Meer vragen dan antwoorden na FIA-rapport dodelijk ongeluk Spa: "Ik ga door met mijn juridische team om.."

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 februari 2020 07:07 • Print artikel

Recent bracht de FIA de samenvatting van haar rapport uit van het tragische ongeval tijdens de Formule 2-race in het weekend van de Grand Prix van België. Daarbij verloor Anthoine Hubert het leven en raakte Juan Manuel Correa zwaargewond. In de rapportage zegt het autosport orgaan dat het ongeluk een gevolg was van een kettingreactie van gebeurtenissen, zonder dat er een specifieke reden aan de zwaarte van het ongeluk toegewezen kan worden. Correa heeft kennis genomen van de samenvatting en heeft zijn vraagtekens.

Anthoine Hubert

“Afgelopen vrijdag heeft de FIA aangekondigd dat ze haar onderzoek naar het ongeluk dat plaatsvond op 31 augustus in Spa-Francorchamps heeft afgerond en een samenvatting van de bevindingen heeft vrijgegeven”, schrijft Correa. “De FIA Veiligheids Afdeling heeft meer dan vijf maanden besteed aan het uitvoeren van dit onderzoek, maar voor mij levert deze samenvatting meer vragen dan antwoorden op.”

“In aanvulling daarop vind ik het verrassend dat het volledige en complete rapport van het ongeluk niet beschikbaar is gesteld aan mij, zodat ik een duidelijker antwoord heb van de conclusies die de FIA getrokken heeft. Op 31 augustus 2019 verloor mijn vriend en collega-coureur zijn leven, een familie verloor een geliefde en ik had zware verwondingen. We kunnen het verleden niet veranderen, maar misschien dat al deze pijn en opofferingen enige betekenis kan hebben, wanneer het onze sport veiliger maakt. Als gevolg daarvan ga ik door met mijn juridische team om een kopie van het volledige ongeluk rapport te ontvangen.”

“Ik hoop dat ik in een positie kom om verder commentaar te geven, wanneer het rapport aan mij beschikbaar is gesteld en ik een duidelijker inzicht heb in de conclusies die getrokken zijn door de FIA en de veiligheidsmaatregelen die ze willen brengen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS