Formule 1

Mercedes onthult 'moeilijke' fout terwijl Lewis Hamilton bekentenis doet

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 juli 2024 10:14

Andrew Shovlin, technisch directeur bij Mercedes, gaf toe dat de lancering van hun 'derde slechte auto op rij' in de W15 'moeilijk' was geweest voor Lewis Hamilton, aangezien hij 'geboren is om races te winnen'.

Lewis Hamilton F1 Mercedes Grand Prix


Hamilton maakte de laatste keer op Silverstone een einde aan 56 races wachten op een overwinning, waarna hij toegaf te twijfelen of hij weer op de hoogste trede zou kunnen staan in een emotionele overwinning voor zijn thuispubliek.

"Het is onvermijdelijk, en het hele team heeft daar een periode van gehad", vertelde Shovlin aan de F1 Nation podcast op de vraag of hij enige zelftwijfel bij Hamilton had gezien in de periode sinds zijn laatste overwinning vóór Silverstone.

"Toen we onze derde slechte auto op rij lanceerden, vroegen we ons allemaal af: waarom hebben we die fout gemaakt? Hoe kan dat nou? Je vraagt je af waar je mee bezig bent en het feit dat we geen competitieve auto hadden, maakte het moeilijk voor Lewis, want hij is een coureur die geboren is om races te winnen."

"Het zijn een paar moeilijke jaren voor hem geweest, met zoveel teleurstellende resultaten. Het is niet zo dat hij allemaal slechte races heeft gehad, want hij heeft George, die een ongelooflijk snelle coureur is en daardoor moeilijk te verslaan Lewis, in een deel van de races voor hem geëindigd. Het is gewoon dat we niet in staat waren om te winnen omdat we de auto niet hadden om te winnen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS