Formule 1

Mercedes vraagt om meer tijd voor nieuw contract Lewis Hamilton: “Gaat om kleine zaken in het contract”

Uitgegeven door Frank Korsel • 31 juli 2023 19:02

Er is nog altijd geen nieuwe overeenkomst getekend tussen Mercedes en Lewis Hamilton. Mercedes zegt dat het gaat om details die nog glad gestreken moeten worden. Het is daarbij niet bekend om welke details het zouden gaan.

Toto Wolff Mercedes Lewis Hamilton

Teambaas Toto Wolff sluit in ieder geval uit dat het niet gaat over een eventuele rol bij het team als Hamilton zijn helm aan de wilgen hangt: "Nee, we hebben het niet over een ambassadeursrol gehad na zijn pensionering, en dat maakt ook geen deel uit van de contractonderhandelingen", zo vertelde Wolff aan PlanetF1.com.

"Ik denk dat hij nog vele jaren te gaan heeft als coureur binnen dit team en daarom gaat het alleen om kleine zaken in het contract. Ik weet dat het een beetje lijkt op 'Waarom wordt dit niet gedaan en geregeld?’ Maar het komt gewoon neer op bepaalde dingen die gewoon in contracten moeten worden bijgeschaafd en we hebben de tijd nodig."

De afgelopen twee seizoen verliepen niet heel goed voor het team. In 2022 won Hamilton geen race en heeft dat in de eerste seizoenshelft van 2023 ook nog niet gedaan. Toch denkt men dat Hamilton Mercedes trouw wil blijven. Wolff legt uit waarom: "Hij is een Mercedes-coureur sinds het begin, toen hij acht tot tien jaar oud was. Hij had het AMG-vizier en daarna natuurlijk de jaren door McLaren binnen de Mercedes-familie en daarna 10 of 11 jaar in het Mercedes-fabrieksteam," sluit Wolff af.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS