Formule 1

Mercedes wil geen line-up met Max Verstappen en Lewis Hamilton: "Met de kennis die we nu hebben, is dat..."

Uitgegeven door Bart • 8 november 2020 19:19

Het team van Mercedes zal in de toekomst geen line-up creëren met Max Verstappen en Lewis Hamilton. Teambaas Toto Wolff zegt geleerd te hebben van het partnerschap tussen Hamilton en Nico Rosberg dat in 2016 tot een ongekende climax kwam. De strijd tussen beide Mercedes-coureurs werd ook wel Star Wars genoemd, maar Wolff wil een herhaling koste wat kost voorkomen.

Rosberg Hamilton


"Met de kennis die we nu hebben, is dat geen optie meer", zegt Wolff in de Formule 1-podcast Beyond the Grid. "We zullen nooit weten waar het in de relatie tussen Nico en Lewis is misgegaan. Het gaat al lang terug, tot hun rivaliteit in het karten en in de junior klassen. Een vriendschap veranderde in rivaliteit en daarna in vijandigheid. De dynamiek tussen beide coureurs was moeilijk te doorgronden. Het begon al toen ik in 2013 bij het team kwam en is vervolgens alleen maar slechter geworden."

"Het was moeilijk om mee om te gaan", zo vervolgt Wolff. "Bij meetings hing er een erg negatieve energie in de lucht. We hebben het punt bereikt dat het niet meer acceptabel was en toen hebben we het besproken, maar de vijandigheid is nooit echt weggegaan. De komst van Valtteri Bottas was een opluchting voor het hele team. Het is verfrissend om in zo'n goed werkend team te opereren."

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS