Formule 1

"Michael Schumacher is een psychologische vechtersbaas! Ik stond als een gek op de deur te bonzen”

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 mei 2020 02:04

In 2010 kwam Michael Schumacher vanuit zijn pensioen terug in de Formule 1 en nam plaats in een stoeltje van het Petronas Mercedes AMG F1-team. Nico Rosberg vreesde dat zijn landgenoot en zevenvoudig wereldkampioen het team naar zijn hand zou zetten. In een interview met David Coulthard vertelt Rosberg over de shock die hij kreeg toen hij hoorde dat Schumi zijn teamgenoot werd en welke spelletjes Der Schumi nog meer speelde. Het is niet de eerste keer dat Rosberg zich uitspreekt over de mogelijkheden van de illustere Duitser om ‘mind games’ te spelen.

Michael Schumacher versus Nico Rosberg Michael Schumacher is een psychologische vechtersbaas


“Michael is een psychologische vechtersbaas”, aldus Rosberg in het interview op de officiële website van de Formule 1. “Het was ongelooflijk om dit in die drie jaren te leren en hij hoefde er niet eens een inspanning voor te doen. Het komt van nature bij hem, om psychologisch in iemands hoofd te gaan zitten van zijn tegenstanders en ik was zijn teamgenoot. Dus ik was zijn grootste competitie en het ging door van de ochtend tot de avond.”

Rosberg haalt een verhaal aan dat Schumacher voor de kwalificatie, rustig naar de badkamer liep tijdens de Grand Prix van Monaco, om het voorbereiding van Rosberg door de war te gooien. “Er zijn zoveel voorbeelden”, voegt de voormalig Mercedes F1-coureur daar aan toe zoals de scene bij de WC. “De 'Monaco-badkamer' was een voorbeeld. Vijf minuten voor de kwalificatie en slechts één badkamer in de pitbox. Hij wist dat ik buiten stond, omdat ik als een gek op de deur stond te bonzen, vragende wie er ook binnen zat om naar buiten te komen. Ik raakte in paniek. Ik moest plassen zo vlak voor de kwalificatie.”

Schumacher zat daar binnen en keek op zijn horloge. Hij zat te chillen, omdat hij wist dat hij meer en meer stress in mijn hoofd creëerde. Met nog een minuut te gaan liep hij helemaal ontspannen naar buiten en reageerde met zoiets van: ‘Oh sorry! Ik wist niet dat je er stond. Op dat moment was ik volledig in paniek en dat ging maar door en door”, aldus een openhartige Rosberg.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS