Formule 1

Mick Schumacher test LMDh-auto van Alpine

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 oktober 2023 11:42

Mick Schumacher gaat volgens verschillende Duitse media rijden in de LMDh-auto van Alpine. Het Franse automerk wil volgend jaar haar debuut gaan maken in de LMH-klasse van het FIA World Endurance Championship en met onder andere Ferrari, Toyota en Porsche vechten om de algemene winst in de 24 uur van Le Mans. Afgelopen september bevestigde Alpine Motorsport-directeur Bruno Famin al dat hij in gesprek was met de Duitser voor een test met de nieuwe prototype.

Mick Schumachter

Tegenover Motorsport Magazin heeft Famin het nieuws bevestigd dat de zoon van de legendarische Michael Schumacher op 17 oktober in Jerez gaat testen voor het team. Het betekent dat de testcoureur van Mercedes zijn eerste kennismaking met het prototype racen gaat krijgen. Het is echter nog niet duidelijk of de test van Schumacher ook een verder vervolg gaat krijgen richting 2024 met een racestoeltje.

Overigens is de Duitser niet de enige coureur die aanwezig is bij de test. Ook Charles Milesi, Andre Negrao en Nicolas Lapierre nemen plaats achter het stuur. Milesi en Negrao rijden op dit moment in de LMP2 met Alpine, Lapierre is de test- en ontwikkelingscoureur. Daarnaast heeft Alpine ook Olli Caldwell, Julien Canal en Matthieu Vaxiviere in het WEC-kampioenschap rijden in de LMP2-klasse. Allemaal coureurs die ook niet zouden misstaan in een LMH.

Voor Schumacher is het belangrijkste of hij een stoeltje in de Alpine A424 ook zal kunnen combineren met zijn test- en reserverol bij Mercedes. Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft al aangeven zijn pupil geen strobreed in de weg te leggen. De grote vraag is of Alpine daar op dezelfde wijze over denkt.

Naast Alpine testen ook Lamborghini en BMW in Jerez met de LMDh-bolides.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS