Formule 1

Mick Schumacher steeds dichter bij GP-debuut: "Ik weet zeker dat we hem snel zullen zien"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 september 2020 07:53 • Print artikel

MUGELLO - Mick Schumacher wordt natuurlijk allang in de gaten gehouden op weg naar de Formule 1 vanwege zijn naam. Nu zien zijn resultaten er ook uit alsof hij een serieuze kans heeft om op de grid te verschijnen. Dit seizoen zullen we hem waarschijnlijk een keer op een vrijdag in actie zien voor één van de teams.

Mick Schumacher Formule 2


Schumacher deed zaterdagmiddag goede zaken in de Formule 2. Dankzij een mooie inhaalrace (van de twaalfde naar de vijfde plaats) heeft hij nu de leiding in het kampioenschap overgenomen van Callum Ilott in een race die werd gewonnen door de Russische Nikita Mazepin.

Als Ferrari-junior staat hij daarom natuurlijk hoog op de lijst om zich een dezer dagen bij Haas of Alfa Romeo aan te sluiten. "Ik weet zeker dat we hem snel zullen zien", zegt Frederic Vasseur van Alfa Romeo.

Volgens de rapporten zou dit al moeten gebeuren tijdens één van de komende vrije trainingen. Eén van de meest logische opties zou volgens Auto Bild de Grand Prix van de Eifel zijn. De Nürburgring is niet alleen het thuiscircuit van de familie Schumacher, het is ook één van de weekenden dat er niet in de Formule 2 wordt gereden. Iets wat Schumacher niet kan en niet wil combineren.

Babe-box

Xtra

COLUMNS