Formule 1

Mick Schumacher versus Michael Schumacher: "We moeten niet overdrijven en de verwachtingen..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 december 2020 08:04

Mick Schumacher rijdt komend jaar in de Formule 1 voor Haas. Het is niet vreemd dat de vergelijking met zijn legendarische vader Michael Schumacher al snel gemaakt wordt. Toch wil zijn oom Ralf Schumacher niet dat de vergelijking tussen zijn neefje en zijn broer steeds maar opnieuw gemaakt wordt.

Mick_Schumacher_like_father_like_son_graphic


“De constante vergelijking, ik vind het saai”, zegt Ralf Schumacher tegen Sky Duitsland. “Het is Mick die het werk levert. Hij gaat zijn eigen weg en dat is hoe hij beoordeeld moet worden. Wat 20 jaar geleden gebeurde, heeft vandaag de dag geen relevantie meer.”

De oom van de kersverse F2-kampioen prijst zijn neef voor de manier waarop hij dit seizoen terugkwam in de Formule 2. “Het was een lastig begin voor hem”, vervolgt de voormalig F1-coureur. “En toen was er die hele slechte sfeer in de paddock, die tegen hem gericht was. Maar het antwoord erop is dat hij het succes zeker verdient.” Wat betreft die stemming van “alweer een Schumi in de Formule 1”, zegt de Duitser dat de media daar een grote rol in speelt: “We moeten niet overdrijven en de verwachtingen moeten realistisch zijn. We praten over Haas, niet over Mercedes. De eerste focus voor hem gaat zijn om aan het team te wennen: Met Guenther Steiner heeft hij een fantastische teambaas, die heel goed weet hoe je met jonge coureurs moet werken.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS