Formule 1

Mika Hakkinen over Max Verstappen's ontwerper: "Adrian Newey is de meest succesvolle F1-ontwerper"

Uitgegeven door Peter Vader • 14 oktober 2022 05:05

Mika Häkkinen blikte terug op de Japanse Grand Prix van 2022, waar Max Verstappen zijn tweede Formule 1-titel won, en had lovende woorden voor Adrian Newey, de meest succesvolle ontwerper in de geschiedenis van de F1. Het nieuws mag dan allemaal gaan over Max Verstappen die zijn tweede Formule 1-titel achtereenvolgens wint, maar Mika Häkkinen onderstreepte de prestaties van Adrian Newey, de man achter het ontwerp van de briljante RB18 die Verstappen naar zijn tweede titel bracht.

Max_Verstappen_en_Adrian_Newey
Max Verstappen en Adrian Newey

Newey is de beste!
Newey staat bekend om zijn titel winnende F1-bolides met Williams, McLaren en Red Bull, waarbij Häkkinen zijn F1-titels van 1998 en 1999 won in auto's die zijn ontworpen door de Britse ingenieur. Häkkinen zei in zijn Unibet-column: "Ik ben erg blij voor Red Bull's technische baas Adrian Newey. Het was dankzij zijn werk bij McLaren dat ik geweldige auto's had waarmee ik mijn beide wereldkampioenschapstitels kon winnen en hij wint al die jaren later nog steeds wereldtitels bij Red Bull. Hij is echt de meest succesvolle ontwerper in de geschiedenis van de F1 en hoewel ik weet dat hij een geweldig team van ontwerpingenieurs heeft die met hem samenwerken, is zijn technisch leiderschap gewoon briljant. Zelfs tijdens de dominante jaren van Mercedes bleef Red Bull competitief en het is geweldig om te zien hoe Adrian's team profiteert van de nieuwe reglementen van dit jaar om nog een titel te winnen. Ook alle felicitaties aan hem”, voegde de Fin eraan toe.

Adrian_Newey
Adrian Newey

Verstappen domineerde
Over de F1-kampioen van 2022 zei Häkkinen in een bericht van GrandPrix247: “Dit was een fantastische prestatie van Max, het soort race waar je van droomt als je voor de titel van het wereldkampioenschap gaat. Hij zei voor het weekend dat hij gewoon wilde dat het perfect zou zijn, vooral na de problemen die hij en het team een week geleden in Singapore hadden. De pole position was niet gemakkelijk, slechts 0,01 seconde sneller dan de Ferrari van Charles!” Verstappen en Charles Leclerc hadden een spannende start van de race, omdat ze de eerste paar bochten naast elkaar gingen voordat de Nederlander de overhand had. "Zijn racestart was ongelooflijk omdat het leek alsof Charles Leclerc de leiding had genomen, maar Max heeft zoveel vertrouwen en hield gewoon vol", zei Häkkinen over het gevecht in de eerste ronde tussen de twee.

"Alsof ze weer op hun kart zaten"
“Je kunt die buitenlijn bij de eerste bocht in de regen gebruiken. Het is typerend voor wat een kartracer doet, en Max gebruikte al zijn ervaring om de controle over te nemen en Charles achter zich te laten. Vanaf dat moment was hij een klasse apart! Het was briljant om met 27 seconden voorsprong te winnen na zo’n korte race. Max' twaalfde overwinning van het jaar laat echt zien hoeveel hij het F1-wereldkampioenschap van dit jaar verdiende. Hij domineerde gewoon”, besloot de Finse oud-wereldkampioen en winnaar van 20 Grands Prix.

Max_Verstappen_vecht_met_Charles_Leclerc

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS