Formule 1

Mike Krack verbaasde zich over veelzijdigheid van Fernando Alonso: “Precies wat we nodig hadden”

Uitgegeven door Frank Korsel • 5 augustus 2023 18:01

Mike Krack maakte begin dit jaar kennis met tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso. De Luxemburgse teambaas had nog niet eerder met de Spanjaard samengewerkt, maar wist natuurlijk wel waar Alonso toe in staat was. Toch verbaasde Krack zich over het talent van Alonso en dan vooral het werk wat hij buiten de baan laat zien.

Mike Krack Fernando Alonso

"Het is niet wat hij op de baan doet, dat had ik verwacht, maar de manier waarop hij in het team is geïntegreerd. Hij is precies wat we nodig hadden: constructief wanneer je constructief moet zijn; prikkelend wanneer je prikkelend moet zijn. Zelfs kritisch als dat ons de goede weg op helpt. Die balans begrijpen is moeilijker dan mensen misschien denken", vertelt Krack op de site van Aston Martin.

"Ze praten met de media; ze doen hun debriefings en het is moeilijk om in die omstandigheden altijd de juiste noten te raken. In feite is het eerder uitzondering dan regel om de juiste dingen te zeggen. Dat is moeilijk om te doen", aldus Krack, die om die reden zelf niet graag direct na een sessie wordt geïnterviewd. "Ik wil even afstand nemen en mijn gedachten op een rijtje zetten."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS