Formule 1

Monaco-vloek achtervolgt Leclerc met Ferrari-botsing

Uitgegeven door Bas Kaligis • 7 september 2024 06:02

Charles Leclerc is opnieuw getroffen door zijn beruchte Monaco-vloek, deze keer buiten het Formule 1-circuit. De Ferrari-coureur werd gespot terwijl hij een kleine aanrijding veroorzaakte in zijn thuisstad.

nullCharles Leclerc Ferrari F1 Monaco


Volgens een video op sociale media reed Leclerc in zijn Ferrari Purosangue tegen de achterkant van een andere auto bij de beroemde haarspeldbocht in Monaco. De Monegask leek verbaasd door het voorval en stak verontschuldigend zijn hand op naar de andere bestuurder.

De Purosangue, een SUV van 400.000 dollar met een 715 pk sterke V12-motor, werd door Leclerc nog gebruikt na zijn recente overwinning in de Grand Prix van Italië.

Leclerc's relatie met Monaco is complex. Hoewel hij dit jaar eindelijk zijn thuisrace won, kende hij er in het verleden veel pech. Zo viel hij in 2021 uit voor de start na pole position te hebben behaald, en crashte hij vorig jaar in een historische Ferrari van Niki Lauda.

"Monaco is niet altijd even vriendelijk voor me geweest tijdens mijn racecarrière", gaf Leclerc eerder toe. Deze kleine botsing lijkt opnieuw te bevestigen dat zijn thuisstad hem blijft uitdagen, zowel op als naast de baan.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS