Formule 1

Montoya teleurgesteld door Mercedes in Oostenrijk: "In Silverstone moeten ze beter presteren"

Uitgegeven door Frank Korsel • 6 juli 2023 08:01

Het team van Mercedes kende een teleurstellend weekend op de Oostenrijkse Red Bull Ring. Alhoewel het circuit de Mercedes van oudsher niet geweldig ligt, was het tempo afgelopen weekend echt ver te vinden. George Russell en Lewis Hamilton werden als zevende en achtste geclassificeerd. Juan Pablo Monatoya vraagt zich hardop af wat er allemaal speelt bij het team van Mercedes.

Mercedes F1

Het gehele weekend liepen de coureurs achter de feiten aan. Vooral de racepace was ver te zoeken en bleef Lewis Hamilton maar klagen over de boordradio. Montoya vertelt bij Vegasinsider dat ook hij niet snapt wat er precies mis is bij Mercedes: "Ik was best teleurgesteld over Mercedes op de Red Bull Ring. Ik weet niet of ze evenwichtsproblemen hadden, ik weet niet zeker wat er is gebeurd."

"Ik ben altijd een fan geweest van hoe goed Mercedes werkt. Toto en zijn manier van werken en het team rondsturen vind ik echt goed, daar ben ik een grote fan van. Voor mij om hem te zien worstelen en er doorheen werken en beter worden, het is altijd fascinerend."

Komend weekend staat de Grote Prijs van Groot-Brittannië op het programma. Montoya denkt dat Mercedes daar beter uit de verf komt: "Silverstone is een moeilijke plek, maar Mercedes zou daar beter moeten presteren. Vanuit het oogpunt van Mercedes zullen ze beter presteren."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS