Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Naam Pescarolo herleeft; voormalig 24U van Le Mans -winnaar zelf steunt het initiatief niet

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 juni 2017 07:31

Een nieuw prototype met de naam van de viervoudig 24 uur van Le Mans-winnaar, Henri Pescarolo is onthuld. Pescarolo Sport, het bedrijf waar de Fransman niet meer bij betrokken is maar wel zijn naam nog draagt, heeft de Chevrolet-aangedreven auto onthuld, met als basis een raceklasse waarin alleen dit type auto uitkomt.



De Pescarolo Racing Series moet volgend jaar van start gaan met zeven enduranceraces voor teams die bestaan uit twee tot drie coureurs. Daarnaast wordt de auto met het typenummer 04-LM toegestaan in de VdeV Endurance Series en de Creventic 24H Proto Series.

“Na vele arbeidsintensieve maanden zijn we trots om de nieuwe Pescarolo 04-LM te introduceren”, zegt Perscarolo Sport-directeur Jocelyn Pedrono. De nieuwe auto moet gaan worden gepositioneerd tussen de Groep CN en LMP3 in de endurance-piramide. Daarnaast heeft het bedrijf tevens bekendgemaakt dat er een nog sneller auto gaat komen met de naam Pescarolo 05.



Het bedrijf van Henri Pescarolo, een succesvolle privateer in de LMP1-klasse, werd uitgekocht door de Sora Composites Group in 2009. Afgelopen jaar werd de racetak van Sora overgenomen door Pedrono, een industriële engineer die deelneemt aan rally’s. De nieuwe auto is ontwikkeld met de patenten die Pescarolo houdt op basis van de Pescarolo 02 die als opleidingsauto op het Circuit de la Sarthe wordt gebruikt. Henri Pescarolo zelf staat niet achter het initiatief van het bedrijf dat zijn naam gebruikt, zo meldt hij aan het Engelse Autosport.

“Ik ben er geheel niet bij betrokken en ik ondersteun het helemaal niet”, aldus de voormalig coureur uit Le Mans.



Nog maar twee dagen voor de volgende trekking van de Staatsloterij: vergeet hem niet weer. Check hier vrijblijvend voor meer informatie.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS