Formule 1

Nederlands talent Laurens van Hoepen met ART naar FIA F3

Uitgegeven door Frank Korsel • 12 december 2023 11:15

Het team van ART Grand Prix maakt bekend dat het Nederlandse talent Laurens van Hoepen (18) volgend jaar voor dat team in de FIA Formule 3 rijdt. Na twee seizoenen in het Formula Regional European Championship by Alpine maakt de protegé van Nyck de Vries nu de volgende stap in de richting naar de Formule 1.

Laurens van Hoepen

Van Hoepen kende de nodige successen in de karting. Hij behaalde verschillende nationale titels voordat hij op tienjarige leeftijd de internationale racewereld betrad. Tot zijn prijzen behoren onder meer het winnen van de prestigieuze IAME Euro Series in de X30 Mini-klasse in 2017. Hij stond op het podium in het FIA Karting European KZ2 Championship en maakte de overstap naar de singleseaters.

In zijn twee seizoenen met ART in het FRECA scoorde de coureur uit Wassenaar twee podiumplaatsen. In een persbericht laat Van Hoepen weten: “Ik ben erg blij om met ART Grand Prix de stap naar de FIA ​​F3 te maken. Dit wordt mijn derde jaar dat ik met het team werk en de afgelopen twee jaar hebben we elkaar echt goed leren kennen, en dat hebben we laten zien in de positieve F3-tests. Volgend jaar wordt spannend en ik heb er alle vertrouwen in dat ART Grand Prix en ik goed werk kunnen leveren.”

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS