Formule 1

Nicholas Latifi baalt van afgelaste thuis Grand Prix: "Eén van de beste races van het jaar"

Uitgegeven door Bart • 27 juli 2020 08:08 • Print artikel

De Formule 1 heeft vrijdag bekendgemaakt dit jaar niet in Noord- en Zuid-Amerika te racen. Dat houdt in dat de Grands Prix van Canada, Amerika, Mexico en Brazilië niet doorgaan. De Canadese rookie Nicholas Latifi baalt als een stekker dat zijn thuisrace gecanceld is. "Uiteraard ben ik enorm teleurgesteld door dit besluit", zegt Latifi in een video op het Twitter-account van zijn team Williams.

Nicholas Latifi


"Vanaf het moment dat ik wist dat ik in de Formule 1 zou gaan rijden, keek ik uit naar de Canadese Grand Prix", aldus Latifi. "Het is één van de beste races van het jaar. En dat zeg ik niet alleen omdat ik een Canadees ben. Veel andere teams en coureurs zijn het met me eens. Dit had één van de hoogtepunten van het seizoen moeten worden."

Latifi heeft zijn contract bij Williams al verlengd, dus zal hij volgend jaar een herkansing krijgen. "Helaas zal ik een jaar moeten wachten. Voor nu wil ik iedereen bedanken die zich heeft ingezet voor de organisatie van de Grand Prix van Canada. De kalender ziet er dit jaar heel anders uit, maar we moeten doen wat het beste is in de strijd tegen deze pandemie."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS