Formule 1

Nico Hulkenberg wil dat we Audi tijd gunnen om te groeien: �Wordt dus niet makkelijk�

Nico Hulkenberg is met zijn dertien seizoenen ervaring in de Formule 1 inmiddels een van de langstzittende coureurs op de huidige grid. Hij wil deze ervaring gaan benutten als hij volgend jaar vertrekt naar Sauber om het Audi F1-project vorm te geven. Alhoewel de Duitser trots is om voor dit oersterke merk uit te komen, wil Hulkenberg nog niet te hard van de toren lazen. In België liet hij weten er niet zeker van te zijn of Audi direct vlammen.



In 2026 betreedt Audi de Formule 1 als fabrieksteam. Tot die tijd gaat Sauber door met het Formule 1-project, maar wordt er op de achtergrond hard gewerkt om de machine draaiende te houden. Met grote namen als Jonathan Wheatley en Mattia Binotto zit menig Audi-fan al met de handen wrijvend tegen elkaar.

Nico Hulkenberg is de eerste coureur die werd aangekondigd om te rijden voor het team. Hij keert volgend jaar al terug naar Hinwill, waar hij in 2013 ook al een jaar doorbracht.

In gesprek met de internationale pers geeft de 36-jarige coureur uit Hemrik aan dat hij niet te veel wil verwachten van de eerste Audi-meters in de Formule 1: "Het is een enorme uitdaging, daar bestaat geen twijfel over. Ik ga als een Duitse coureur naar Audi, wat een Duitse fabrikant is, en dat brengt veel aandacht en verwachtingen met zich mee. Het wordt dus niet makkelijk. Mijn benadering gaat echter niet veranderen. Ik ga daar alles geven en ik ga zoveel mogelijk proberen bij te dragen. Daar ben ik dol op, en ik hoop dat we het als collectief spannend kunnen maken."