Formule 1

Nico Rosberg kritisch op McLaren: 'Dit heeft hen de overwinning gekost'

Uitgegeven door Frank Korsel • 4 september 2024 20:01

De Grand Prix van Italië mondde uit in een feest voor Ferrari. De renstal uit Maranello zette de race naar haar hand met Charles Leclerc, die de alternatieve bandenstrategie tot in perfectie uitvoerde. In de Sky Sports F1-podcast liet Nico Rosberg zijn licht schijnen over de race op het circuit van Monza. De Duitser is lyrisch over Ferrari, maar tegelijkertijd kritisch op de handelswijze van McLaren.


Dat Leclerc de race zou winnen, lag niet per se in de lijn der verwachting. De Monegask begon de race vanaf P4, terwijl de McLaren-coureurs beiden plaats mochten nemen op de eerste startrij. Rosberg was zodoende erg te spreken over het verrassende raceverloop. “Het is echt te gek. Leclerc heeft het geweldig gedaan. Er zijn nu vier teams die om de overwinning kunnen vechten, wanneer was dat voor het laatst? Het is geweldig en superspannend”, stelt Rosberg.

Hoewel Ferrari dus het gevierde team was, verliep de race voor McLaren aanzienlijk minder goed. Lando Norris en Oscar Piastri startten respectievelijk vanaf de eerste en tweede plaats, maar moesten uiteindelijk genoegen nemen met P2 en P3 aan het einde van de wedstrijd. “McLaren moet nu echt haar kansen pakken terwijl Red Bull aan het worstelen is, want dit is echt een bijzondere kans voor het team”, aldus Rosberg.

Red Bull begon het seizoen oppermachtig, maar de Oostenrijkse renstal worstelt heden ten dage met de wegligging van de auto’s. In zowel het rijders- als constructeurskampioenschappen, zijn de manschappen van McLaren met rasse schreden dichterbij gekomen. De achterstand in de teamrangschikking bedraagt acht punten ten opzichte van Red Bull. Lando Norris heeft het gat ten opzichte van Max Verstappen in het coureurskampioenschap verkleind tot 64 punten.

Maar als McLaren beide kampioenschappen wil winnen, is het zaak dat het team uit Woking weldra ingrijpt, zegt de wereldkampioen Formule 1 van 2016. “Als fans vinden we het natuurlijk geweldig om Norris en Piastri te zien vechten in de eerste ronde. Maar als ze Norris een kans willen geven om zijn eerste wereldtitel te winnen, moeten ze hem meer ondersteunen. Het zou goed zijn om Piastri af en toe positie te laten houden, want hun schermutseling in de eerste ronde heeft McLaren mogelijk de overwinning gekost.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS