Formule 1

Nico Rosberg spoort George Russell aan een leeuw te zijn in 'verhitte' rivaliteit met Lewis Hamilton

Uitgegeven door Bas Kaligis • 19 oktober 2023 04:04

Nico Rosberg heeft George Russell gewaarschuwd niet de 'aardige jongen' te zijn nu zijn rivaliteit met Lewis Hamilton verhit raakt na incidenten in Japan en Qatar.

Mercedes


Aan het einde van een seizoen, waarin de teamgenoten van Mercedes een aantal ongelukjes en bijna-ongelukken hebben gehad, steeg de spanning tijdens de Grand Prix van Japan, waar de teamgenoten wiel aan wiel reden, maar ook in Qatar, waar Hamilton tegen Russell reed.

Mercedes bagatelliseerde de groeiende rivaliteit door te spreken van 'leeuwen' en niet van 'puppy’s'. Een leeuw zijn tegen Hamilton is precies waar voormalig Mercedes-coureur Rosberg Russell toe heeft aangespoord. "De gemoederen zijn verhit, want ook in Suzuka ging het een keer ver over de limiet toen ze elkaar allebei van de baan gingen", zei de wereldkampioen van 2016 in de Sky F1-podcast.

"Het is ook een hele moeilijke situatie voor George. Helaas kun je in zo'n situatie niet alleen de aardige jongen uithangen - je moet ook intern de druk op de ketel houden. Je moet het het team moeilijk maken, helaas. Anders kiest het team altijd de makkelijkste weg."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS