Formule 1

Nico Rosberg vraagt Zak Brown naar McLaren's 'papaya-regels'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 5 september 2024 07:03

Nico Rosberg heeft McLaren-CEO Zak Brown kritisch ondervraagd over de 'papaya-regels' en of het tijd is voor teamorders in hun titelstrijd.

Zak Brown McLaren F1


Na de Grand Prix van Italië, waar Oscar Piastri Lando Norris inhaalde en als tweede eindigde, vroeg Rosberg aan Brown: "Is het geen tijd om teamorders in te voeren in de papaya-regels? Want bij bocht vier liet je Leclerc erdoor komen. Misschien heeft dat jullie precies die twee punten gekost die jullie de overwinning had kunnen opleveren."

Brown antwoordde: "Dat gaan we bespreken. Het is een terechte vraag." Op de vraag wat de 'papaya-regels' precies inhouden, legde Brown uit: "Het zijn regels voor je teamgenoot: race hard, race sportief, en maak geen contact."

Rosberg drong aan: "Volgde Oscar de papaya-regels? Of lapte hij die aan zijn laars in bocht vier?" Brown gaf toe dat het een 'agressieve inhaalactie' was waar ze het over zouden hebben.

Over de mogelijkheid om Norris voorrang te geven in het kampioenschap, zei Brown: "Onze eerste prioriteit is om beide kampioenschappen te winnen. We hebben altijd geloofd in twee nummer één coureurs, dat is altijd McLarens filosofie geweest. Het kan moeilijk te managen zijn, maar Andrea en ik bekijken het race per race."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS