Formule 1

Nico Hülkenberg blij met P3 maar blijft koel: "Ik heb nog geen start gedaan.."

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 9 augustus 2020 08:43 • Print artikel

SILVERSTONE - In aanloop naar de de 70th Anniversary Grand Prix op Silverstone wist Nico Hülkenberg past kort voor de eerste vrije training of hij inderdaad zou rijden voor het team van Racing Point. Sergio Pérez testte andermaal positief op corona waardoor de Duitser wederom een kans kreeg. Die greep Hülkenberg en hij kwalificeerde zich prompt op P3 als de grote verrassing achter Lewis hamilton. Valtteri Bottas was de snelste man van het veld en start vanaf poleposition.

F1 2020 Nico Hülkenberg


"Het is een gekke week geweest na de hoogte- en dieptepunten van mijn comeback de afgelopen week", zei Hülkenberg tegenover de pers na afloop van de kwalificatie. "P3 op de grid is een mooi hoogtepunt. Vorige week heeft me zeker geholpen om beter voorbereid te zijn voor dit weekend. De kwalificatie was zeker een uitdaging."

"In Q2 maakte ik het mezelf moeilijker dan nodig was. Ik dacht dat ik de auto beschadigd had. Maar eenmaal in Q3 was het een kwestie van er volle bak voor te gaan. Ik gaf alles voor een goede rondetijd. Ik loop rond met een grote glimlach maar de race is waar het om gaat."

"Het wordt een uitdaging, want ik heb nog geen start geoefend en het is ook een tijdje geleden dat ik wiel aan wiel heb geracet. En ik moet nog steeds de auto leren kennen. Maar ik geef alles en moet er voor zorgen dat we een goed resultaat boeken. We genieten van het kwalificatieresultaat maar de focus ligt vol op de race."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS