Formule 1

Nieuwe zorgen over gezondheid Carlos Sainz aan vooravond van terugkeer in Grand Prix van Australië

Uitgegeven door Bas Kaligis • 20 maart 2024 19:10

Ferrari F1-coureur Carlos Sainz is nog steeds 'niet vrij bewegend' en is mogelijk 'niet klaar voor de inspanningen' van een F1-race voor zijn geplande terugkeer bij de Grand Prix van Australië, zo wordt beweerd. Sainz was uitgesloten van de laatste race in Saoedi-Arabië na een blindedarmoperatie, waarbij Ferrari-reservecoureur Oliver Bearman zijn plaats innam en als zevende eindigde op de straten van Jeddah.

Carlos Sainz Ferrari F1


De Spaanse ster streeft ernaar dit weekend weer in actie te komen bij de Grand Prix van Australië en is naar Melbourne gereisd met de ambitie om zijn plaats in de Ferrari-cockpit weer in te nemen, waarbij Ferrari zelf verklaart: 'Carlos Sainz wordt terug in de auto verwacht'.

Er zijn echter nieuwe zorgen gerezen nadat Sainz 'niet vrij bewegend' werd gezien door F1-fotograaf Kym Illman, die na een gesprek met de 29-jarige coureur niet overtuigd is dat hij dit weekend klaar zal zijn om terug te keren. In een bericht op sociale media schreef Illman: "Twaalf dagen geleden werd de blindedarm van Carlos Sainz verwijderd in Jeddah. Woensdag fotografeerde ik hem in de paddock van Albert Park nadat hij was teruggekomen van een fietstocht over het circuit met zijn team. Nadat hij van zijn fiets was gestapt, leek het mij dat hij zich niet vrij bewoog. Ik sprak een paar minuten met hem en ik ben er niet honderd procent zeker van dat zijn lichaam klaar is voor de inspanningen van een F1-race."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS