Formule 1

Nieuwe F1-kalender volgens Ted Kravitz: "Geen Zandvoort, zij willen met publiek racen"

Uitgegeven door Bart • 21 mei 2020 07:04 • Print artikel

Deze week wordt een groot deel van de hernieuwde F1-kalender verwacht. Sky Sports F1-journalist Ted Kravitz heeft de plannen van Liberty Media ingezien en weet hoe de kalender er ongeveer uit gaan zien. Exacte data weet de presentator van Ted's Notebook alleen van de eerste vier races, voor de rest gaat het over de volgorde van races.

Silverstone


Zoals bekend wil de Formule 1 starten met twee races in Oostenrijk en twee races op Silverstone. "De Grand Prix van Oostenrijk wordt op zondag 5 juli gehouden en een week later is de tweede race die omschreven wordt als Red Bull Ring 2. Vervolgens vindt de Britse Grand Prix op 26 juli plaats en staat Silverstone 2 gepland voor 2 augustus. Bij al deze races zijn helaas geen fans welkom, dus gekochte kaartjes zijn voor dit jaar niks meer waard."

De Formule 1 zal na Oostenrijk en Engeland in Europa blijven. "Achtereenvolgens gaan we naar Hongarije, Barcelona, Hockenheim wellicht, Spa-Francorchamps en Monza. Geen Zandvoort. Ze willen daar met publiek racen. Na deze races gaan we naar Baku, Sochi, China, Japan en misschien Vietnam. Singapore keert zoals het er nu uit ziet voorlopig niet terug. Het wordt heel lastig om afstand te houden in het centrum van de stad. Singapore wil ook niet zonder publiek rijden, dat is haast onmogelijk midden in de stad."

"De Verenigde Staten en Mexico zijn nog hoogst onzeker vanwege het coronavirus. Canada lijkt af te vallen en om dat te compenseren wordt gedacht aan dubbele races in Bahrein en Abu Dhabi."


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS