Formule 1

Nooit van mijn leven' - Lewis Hamilton betreurt performance Mercedes W15 na ellende in China

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 april 2024 07:01

Lewis Hamilton heeft gezegd dat hij dacht dat hij schade had opgelopen door het ondersturen van zijn Mercedes, toen hij als negende over de finish kwam tijdens de Grand Prix van China.

Lewis Hamilton Mercedes Grand Prix F1


Na zijn uitvalbeurt in Q1 op zaterdag kozen Mercedes en Hamilton voor een andere, gewaagde strategie door te starten op de zachte band. De vooruitgang vanaf P18 op de grid was echter afwezig. Hamilton verloor zelfs een positie bij de start toen hij bevestigde dat de zachte compound ‘uit elkaar viel na ronde één’.

Hamilton wist uiteindelijk op te klimmen toen die zachte banden eenmaal vervangen waren door mediums. Hamilton vond echter dat teamgenoot George Russell - die drie plaatsen hoger finishte - in de buurt zat van waar ook hij had moeten finishen.

"Ik dacht dat ik in het begin misschien iemand had aangetikt, want ik heb nog nooit zoveel onderstuur gehad, dus ik draaide op lage snelheid naar binnen en wachtte, wachtte, wachtte", gaf Hamilton na de race toe aan de media. “Ik dacht dat ik iets beschadigd had, net als sommige anderen, omdat er op een gegeven moment overal brokstukken lagen, maar het was gewoon de set-up die ik gekozen had. Met betere beslissingen over de set-up zouden we in de buurt van George hebben kunnen komen, maar we moeten gewoon blijven vechten."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS