Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

Nyck de Vries laat Formule 1-droom varen: "Autosport verandert heel snel"

Uitgegeven door Bart • 7 december 2019 15:18 • Print artikel

Nyck de Vries werd vrijdagavond in het zonnetje gezet. Bij het FIA-gala in Parijs ontving de inwoner uit Friesland zijn beker voor de winst in de FIA Formule 2. Inmiddels is De Vries overgestapt naar het Formule E-team van Mercedes, maar op het podium werd hem gevraagd of hij nog droomt van een entree in de Formule 1. "Nee, daar kan ik eerlijk over zijn, ik had dit jaar een doel en dat was de Formule 2 winnen. Ik wilde de wereld laten zien dat ik dat kon."

Nyck de Vries


"De autosport verandert heel snel en dat speelde een rol in mijn keuze voor de Formule E", zegt De Vries. "Presteren op de baan is niet het enige dat telt. Daar ben ik mij van bewust en daarom moet ik realistisch blijven."

De nummer 2 in de F2 Nicholas Latifi mag wel zijn F1-debuut gaan maken. De Canadees is de nieuwe coureur bij Williams. "Ik ben blij voor hem dat hij die kans krijgt. Hij heeft een goed seizoen gereden in de Formule 2, is tweede geworden en verdient een kans in de Formule 1. Mijn kans ligt in de Formule E en daar ben ik dankbaar voor. Ik wil er alles uithalen om succesvol te zijn."

Naast Formule E is Nyck de Vries ook actief in het FIA WEC met Frits van Eerd en Giedo van der Garde.MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS