Formule 1

Nyck de Vries teleurgesteld na P19 in kwalificatie: "Uiteraard niet waar ik op gehoopt had"

Uitgegeven door Bart • 4 maart 2023 16:24

Nyck de Vries kon zich in de eerste kwalificatie van het seizoen niet voorbij Q1 werken. Met de 19e tijd in Bahrein strandde de AlphaTauri vroeg, waar teamgenoot Yuki Tsunoda zeven tienden sneller was en wel Q2 haalde. In gesprek met Viaplay liet De Vries weten zeer teleurgesteld te zijn.

Nyck de Vries


"Dit is uiteraard niet waar ik op had gehoopt", luidde de eerste reactie van De Vries. "Het doel is altijd om zo ver mogelijk vooraan te kwalificeren. Mijn eerste twee runs waren vrij oké, maar in de laatste run kon ik de stap niet maken. De achterbanden waren denk ik net niet warm genoeg."

De Vries legt uit wat er verder misging. "Het was een samenloop van verschillende dingen. In iedere run heb ik hier en daar een fout gemaakt. In de laatste ronde begon ik vanaf bocht 1 achter de feiten aan te lopen."

In de race hoopt de AlphaTauri-coureur naar voren te kunnen komen. "Relatief gezien waren onze longruns iets beter dan onze short run pace, maar we gaan er het beste van maken. Ik ben uiteraard niet tevreden met de kwalificatie."


 

Babe-box

Xtra

COLUMNS