Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

OFFICIEEL: Alpine in 2021 met een LMP1-auto naar het FIA World Endurance Championship

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 september 2020 11:45 • Print artikel

De geruchten hingen al in de lucht, maar zijn nu ook officieel bevestigd door Alpine. In 2021 stapt het merk van Renault in de LMP1-klasse van de FIA World Endurance Championship. Daarmee stapt Alpine in samenwerking met Signatech en Oreca over van de LMP2 naar de topklasse van het WEC. Alpine komt met een enkele Rebellion R-13 in actie, die voorzien is van een Gibson-krachtbron. Zij gaan het opnemen tegen de nieuwe Le Mans Hypercars van Toyota, Glickenhaus en ByKolles. De aankondiging komt een week na het nieuws dat het Formule 1-team van Renault vanaf 2021 wordt omgedoopt tot Alpine.

Alpine enters LMP1

“De historie van Alpine is opgebouwd uit uitdagingen”, zegt Signatech-teambaas Phillipe Sinault. “Enkele mensen geloofden ons begin 2013, maar we bewezen onszelf toen door stap-voor-stap te demonstreren dat we in staat zijn om ons te ontwikkelen op het hoogste niveau. Vandaag de dag ligt deze nieuwe uitdaging in dezelfde lijn. Wij worden de nieuwkomers in deze topcategorie. Het vertrouwen dat Alpine in dit project heeft, is een enorme bron aan trots voor ons team en partners, die zich al op een vroeg moment bij dit avontuur gevoegd hebben. Het is een gave en ongelofelijk motiverende uitdaging vanuit een sportief oogpunt en wij zijn vastbesloten om de uitdaging aan te gaan, zodat Alpine nog meer kan opgaan in de geschiedenis van de Franse en wereldwijde autosport.”

Er zijn nog geen aankondigingen gedaan over de coureurs die voor Alpine in de LMP1 gaan rijden. Het team zegt voor het einde van het jaar een aankondiging te gaan doen. Daarnaast heeft het bedrijf nog niet bekend gemaakt of het chassis van Rebellion hernoemd gaat worden. Het project van Alpine is voor dit jaar, maar mogelijk dat het in de toekomst verder gaat met een nieuwe auto. Dit kan een Le Mans Hypercar of LMDh-auto worden.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS