Formule 1

OPMERKELIJK: BraziliŽ met 500.000 positief geteste mensen en 28.000 doden zwaar getroffen door COVID-19, maar "F1 op schema om met publiek te racen"

Uitgegeven door Bart • 1 juni 2020 20:20 • Print artikel

Opmerkelijke berichten uit Zuid-Amerika. BraziliŽ is zwaar getroffen door het coronavirus, maar de Grand Prix is volgens de organisator niet in gevaar. In Sao Paulo denken ze zelfs met publiek te kunnen rijden, als de race op de geplande datum van 15 november door kan gaan. Vorig jaar wist Max Verstappen de Grand Prix van BraziliŽ nog op zijn naam te schrijven.

Interlagos


In BraziliŽ zijn bijna een half miljoen mensen positief getest en ruim 28 duizend mensen aan het virus overleden. De overheid kiest voor een wisselende aanpak. De president kiest voor een andere lijn dan gouverneurs van provincies. Sao Paulo, waar ook het Autodromo Josť Carlos Pace ligt, is het zwaarst getroffen, maar de race in november zal volgens burgemeester Bruno Covas door kunnen gaan.

Organisator Tamas Rohonyi noemt in een interview met Forbes zelfs de mogelijkheid om met publiek te rijden. "We liggen op schema met de Braziliaanse Grand Prix en we zijn ervan overtuigd dat er weer een fascinerende race op het beroemde circuit van Interlagos zal komen. Het evenement zal zonder problemen plaats kunnen vinden zoals in alle originele plannen stond. Als de FIA de datum van 15 november bevestigt, kunnen wij verder met het verkopen van tickets."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS