Formule 1

Oliver Bearman hoopt dat Kimi Antonelli ook een F1-stoeltje krijgt

Uitgegeven door Bart • 3 augustus 2024 15:02

Oliver Bearman vindt dat generatiegenoot Kimi Antonelli ook de stap naar de Formule 1 verdient. De 19-jarige Brit en de 17-jarige Italiaan zijn momenteel teamgenoten in de Formule 2 bij Prema. Bearman krijgt zelf komend jaar de kans bij het team van Haas. Antonelli wordt genoemd als kandidaat bij Mercedes, maar het is de vraag of teambaas Toto Wolff het aandurft met zo'n jonge coureur.

Oliver Bearman


In gesprek met Sky Sports F1 praat Bearman over Antonelli. "We volgen elkaar al onze hele carrières. Ik ken Kimi al heel lang. In de Formule 4 hebben we tegen elkaar gereden en ook in de simulator. En nu zijn we teamgenoten in de F2. Ik hoop voor hem dat hij ook naar de F1 gaat, want hij verdient het zeker. Hopelijk vechten we ooit samen om de wereldtitel in de F1, want dat is het doel waar we allebei voor gaan."

Bearman reed dit jaar voor Ferrari een race in de F1 als vervanger van Carlos Sainz en pakte direct zes WK-punten. "Ferrari is één van meest iconische merken in de wereld, en natuurlijk ook in racing en de F1. Als je een raceauto tekent, is hij rood. Het merk staat synoniem voor racing, voor winnen, voor succes en voor fantastische coureurs."

In Jeddah mocht Bearman in de auto van Sainz plaatsnemen. "Het is lang geleden dat een coureur zijn F1-debuut bij Ferrari heeft gemaakt. En het feit dat ik de jongste Ferrari-coureur ooit was, was natuurlijk heel speciaal voor me."

"Natuurlijk wil ik ooit wereldkampioen worden en het is mijn droom om dat bij Ferrari te doen. Ze steunen me al sinds 2021 en ze zagen al vroeg iets in mij. Ze hebben besloten om vertrouwen in me uit te spreken en zelfs om me in Jeddah in de auto te zetten. Dat was een groot risico voor Ferrari. Dat laat zien dat ze in me geloven en natuurlijk hoop ik ooit wereldkampioen te worden. En dan zeker als coureur van Ferrari."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS