Formule 1

Ontslagen Logan Sargeant deletet gedeeld statement: “Na het nieuws…”

Uitgegeven door Frank Korsel • 28 augustus 2024 18:06

Het team van Williams maakte dinsdagavond bekend afscheid te nemen van Logan Sargeant. De Amerikaan was anderhalf jaar coureur namens dat team in de Formule 1. Het team was niet blij met de ondermaats presterende jongeling en besloot hem na de Nederlandse Grand Prix de deur te wijzen. Sargeant deelde een halve dag na zijn ontslag een statement op sociale media, maar verwijderde dit later ook weer.

Logan Sargeant Williams

In een persbericht maakte Williams bekend dat Sargeant vanaf de Italiaanse Grand Prix niet meer in de auto zit. In datzelfde persbericht werd de nieuwe coureur Franco Colapinto aangekondigd en bedankte teambaas James Vowles de coureur uit Fort Lauderdale.

Van Sargeant was op dat moment nog niets vernomen, tot woensdagmiddag Nederlandse tijd. Toen deelde de Amerikaan een kort statement op sociale media, waarin hij zijn dankbaarheid uitsprak en reflecteerde op zijn tijd in de Formule 1: “Hallo allemaal”, begon Sargeant. "Na het nieuws van vandaag wil ik zeggen dat ik Williams Racing enorm dankbaar ben voor mijn eerste kans in de Formule 1."

"Ik ben zo dankbaar voor de steun die ik van iedereen in het team heb gekregen vanaf het moment dat ik in 2021 voor het eerst bij de Academie kwam. Voor het eerst in een Formule 1-auto rijden in Abu Dhabi was een ervaring die je nooit meer zult vergeten, en vorig seizoen in Austin de eerste Amerikaanse puntenscorer in 30 jaar worden, was een heel speciaal moment.”

“Ik ben er trots op dat ik de afgelopen twee seizoenen zo’n historisch team heb vertegenwoordigd. Voor nu neem ik de tijd om mijn opties te beoordelen, voordat ik te zijner tijd een aankondiging doe over mijn toekomst.”

Kort na het delen van dit bericht, verwijderde hij de post ook weer. Het is niet bekend waarom Sargeant de post heeft verwijderd.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS