DTM

Op naar het volgende niveau: HP Racing International en Tim Heinemann starten in de DTM Trophy

Uitgegeven door Peter Vader • 22 juli 2020 16:52 • Print artikel

Slechts een paar dagen voor de start van het premièreseizoen van de DTM Trophy krijgt de GT-serie een verdere groei in het ondersteunende programma van de DTM: Team HP Racing International heeft zich ingeschreven voor de DTM Trophy met Tim Heinemann als coureur. De 22-jarige coureur uit Fichtenberg neemt het in de DTM Trophy op tegen de concurrentie met een Mercedes-AMG.

HP Racing International Mercedes AMG DTM Trophy 1

HP Racing International
HP Racing International is al vele jaren succesvol in de internationale autosport. Het team heeft een schat aan ervaring met GT- en productie toerwagens en zal met een Mercedes-AMG dit jaar voor het eerst aan de start verschijnen in een volledig seizoen van de DTM Trophy.

Tim Heinemann
Tim Heinemann maakte de sprong naar de echte autosport via virtual racing. Al op 14-jarige leeftijd won hij de "Race Room Challenge" op de Essen Motor Show en ook in de virtuele DTM was hij succesvol op de weg. Na tal van titels op digitaal gebied, nam hij vorig jaar voor het eerst deel met HP Racing International aan zijn eerste seizoen op de echte baan. Bij zijn eerste optreden pakte hij meteen al een podiumplaats. Later in het seizoen, maakte de rookie indruk met twee algemene overwinningen en twee pole positions.

Nu is de volgende stap voor hem om deel te nemen aan de DTM Trophy, die zijn races samen met de DTM zal hosten gedurende zes evenementenweekenden in België en Duitsland. Heinemann zet de bestaande samenwerking met HP Racing International voort in 2020.

HP Racing International Mercedes AMG DTM Trophy 2

Reacties en toelichtingen:

Frederic Elsner, Director Event ITR GmbH:
"De verwachtingen voor de start van het seizoen in Spa in het eerste weekend van augustus groeit. Ons deelnemersveld wordt ook steeds sterker, op dit moment is HP Racing International onze nieuwste aanwinst. De positieve reactie van de teams is voor ons het bewijs dat we met ons concept de juiste weg hebben gevonden. We zijn erg blij dat we de deelname van HP Racing International en Tim Heinemann zullen gaan beleven."

Daniel Weber, Teammanager HP Racing International:
"Deelname aan de DTM Trophy is een interessante uitbreiding van onze activiteiten. Voor jonge coureurs als Tim biedt het concept van de DTM Trophy een aantrekkelijke kans om hun vaardigheden te laten zien. Het podium van de DTM evenementen is hiervoor bij uitstek geschikt. Hij bewees vorig jaar al dat Tim races kan winnen. We kijken ernaar uit om dit seizoen met Tim aan te vallen in de DTM Trophy."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS