Formule 1

Optimisme bij Helmut Marko: "Met party mode was het verschil een seconde geweest"

Uitgegeven door Bart • 12 september 2020 18:22 • Print artikel

Met de afschaffing van de party mode hoopte de Formule 1 dat de strijd om pole position spannender zou worden. Ook in Mugello eindigden de Mercedessen weer op P1 en P2, maar het gat naar Max Verstappen was slechts 0.365. Spannend om pole is het alleen tussen Lewis Hamilton en Valtteri Bottas, maar het verbod op de verschillende motorstanden brengt het veld wel dichter bij elkaar. Zo kon het gebeuren dat de winnaar van vorige week Pierre Gasly nu in Q1 al buiten de boot viel.

Max Verstappen


"We zitten er niet zo ver af als tijdens de vorige races", zei Red Bull-topman Helmut Marko in een reactie aan het Oostenrijkse ORF over de derde en vierde plaats van Max Verstappen en Alex Albon. "Als de party mode nog toegestaan was, hadden we op een seconde gestaan."

Verstappen, Marko en het hele Red Bull-kamp klinken een stuk positiever dan een aantal weken geleden. "We kijken uit naar de race", zo geeft Marko aan. "We zijn er klaar voor en we maken duidelijk een goede kans. P3 zal in ieder geval veilig moeten zijn."

Babe-box

Xtra

COLUMNS