Formule 1

Oscar Piastri nog niet blij met tempo McLaren in Baku: �Hopelijk kunnen we nog wat vinden�

Oscar Piastri blikt tevreden terug op de eerste dag van de Grand Prix van Azerbeidzjan op het zes kilometer lange stratencircuit van Baku. De McLaren-coureur eindigde in beide sessies in de top vijf en ziet daarom veel potentie voor het vervolg voor het weekend in Baku. Met een zesde tijd in de eerste training en een vijfde plaats in de afsluitende training van de dag, heeft de jonge Australiër uit Melbourne vertrouwen in de mogelijkheden voor zijn team. Ondanks de positieve signalen ziet hij nog enkele gebieden waar verbetering nodig is.



Piastri benadrukt het belang van de constante evolutie van het circuit en de uitdaging die dit met zich meebrengt. "Het was een solide dag en het tempo leek goed", begint hij. "Er is nog wat werk te doen, maar het potentieel is er zeker, wat me blij maakt. Hopelijk kunnen we zaterdag nog wat meer vinden in de auto en in een goede positie terechtkomen voor de kwalificatie."

De track evolueert snel in Baku, wat het lastig maakt om de exacte snelheid van de auto goed in te schatten. Toch is Piastri optimistisch over de prestaties van het team. "Het circuit wordt steeds sneller, dus het is nog een beetje moeilijk in te schatten hoe ons tempo precies is, maar het lijkt de goede kant op te gaan", sluit hij af.