Formule 1

Oscar Piastri gaat zijn aanpak niet veranderen: “Haal altijd het maximale uit mezelf”

Uitgegeven door Frank Korsel • 8 augustus 2023 06:04

De eerste twaalf Formule 1-weekenden voor Oscar Piastri zijn achter de rug. De Australische McLaren-coureur zal met twee gezichten terugkijken op de eerste seizoenshelft. In de eerste races van het seizoen reden hij en teamgenoot Lando Norris achteraan, terwijl ze de laatste vier races meestrijden om de podiumplekken. Voor Piastri een flinke gewaarwording. Piastri geniet nu van zijn vakantie, maar hij denkt niet dat hij de sport na de zomerstop anders zal benaderen, nu hij over iets meer ervaring beschikt.

Oscar Piastri

“Ik denk niet dat ik het anders zal aanpakken”, begint de Formule 2-wereldkampioen van 2021 tegenover de internationale media op het circuit van Spa-Francorchamps. "Ik denk dat ik het hele jaar heb geprobeerd om dezelfde aanpak te houden, zelfs toen we het achterin moeilijk hadden, terwijl we nu vooraan staan. Ik denk dat de motivatie natuurlijk een boost krijgt als je vecht voor trofeeën, maar het harde werken en de manier van doen is nog steeds hetzelfde. Proberen het maximale uit mezelf te halen, dat is niet anders of je nu voor de derde of de vijftiende plaats vecht."

"De prijs die je aan het einde krijgt is alleen wat mooier. Ik denk niet dat ik zal veranderen. Natuurlijk zal ik erover nadenken en kijken of ik iets moet veranderen of beter kan doen. Maar ik denk dat ik over het algemeen heel tevreden ben met hoe ik de dingen heb aangepakt en ik denk dat ik dat zo houd."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS