Formule 1

Overstap Daniel Ricciardo naar McLaren niet zo vreemd: "McLaren heeft Ricciardo een paar jaar geleden al eens verloren"

Uitgegeven door Peter Vader • 18 mei 2020 15:09 • Print artikel

Nadat Daniel Ricciardo in 2018 zijn eigen weg ging en koos voor een ander team, zegt Zak Brown dat hij “couldn’t be more excited” om de Aussie nu bij McLaren te hebben. McLaren maakte bekend dat Ricciardo tijdens het seizoen 2018 zijn opties overwoog en Zak Brown op jacht ging naar de handtekening van Ricciardo. Het team verloor van Renault. Destijds werd McLaren aangedreven door Renault, het eerste seizoen van McLaren’s samenwerking met de Franse fabrikant, en kon het helemaal nog niet aanhaken bij het tempo van Renault, zowel op het circuit als in de punten. Ricciardo besloot daarom om Red Bull en Max Verstappen te verlaten om bij het Franse fabrieksteam te tekenen en Renault over te stappen.

Daniel Ricciardo F1 McLaren


Renault verloor van McLaren
Die zet leverde echter niet de vreugde op waar de Aussie op had gehoopt. Renault verloor zelfs van McLaren in het kampioenschap van 2019, wat Ricciardo ertoe bracht opnieuw naar zijn mogelijkheden te kijken. Met een plaats beschikbaar bij McLaren voor het seizoen 2021, toen Carlos Sainz zijn Ferrari-move aankondigde, pakte Ricciardo snel de vacante McLaren-stoel op.

Zevenvoudig Grand Prix winnaar
De CEO van het team, Zak Brown, is verheugd. "We hebben een paar jaar geleden achter Daniel aangezeten en ik denk dat ik hem nipt gemist heb", vertelde hij aan Sky F1. "Dus we zijn al een tijdje fan van Daniel. Hij is heeft toen duidelijk voor Renault gekozen en daarna hebben we Carlos en Lando aangetrokken, die allebei fantastisch werk hebben geleverd. Voor de toekomst hadden we geen contract meer met Carlos en had hij enkele andere kansen. We gaan Carlos missen, hij heeft fantastisch werk geleverd. Maar nu hebben we een zevenvoudig Grand Prix-winnaar in de auto en we kunnen niet meer opgewonden zijn."

Meest opwindende line-up
Brown schat dat de 30-jarige Ricciardo en de 20-jarige Norris één van de "meest opwindende" line-ups vormen op de grid van volgend jaar. Hij voegde eraan toe: "Ik denk echt dat de combinatie van hem en Lando in ’21 de meest opwindende coureurs line-up zal zijn!"

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS