Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Overwinning voor Roger Grouwels bij debuut in de Ferrari Challenge op circuit Imola: "Maximale uit de auto halen"

Uitgegeven door Peter Vader • 6 juli 2020 20:40 • Print artikel

MAASTRICHT - Afgelopen weekend stond de eerste Ferrari Challenge-race in Imola voor Team RaceArt-Kroymans op het programma. Samen met coureur Roger Grouwels neemt het team deel aan het Coppa Shell kampioenschap. Tijdens de vrije trainingen op 3 en 4 juli kon de setup worden bepaald voor de races. Hier werd al snel duidelijk dat de combinatie van Roger Grouwels met de Ferrari 488 Challenge Evo glansrijk is.

1_Imola_Roger_Grouwels Ferrari Challenge

Kwalificaties
Zowel op zaterdag als op zondag stonden er een kwalificatie en race op het programma. Grouwels klokte op zaterdag een tijd van 1:45.986 en op zondag 1:45.701. Beide waren goed voor een derde startplaats, maar dankzij onvoorziene uitval van Thomas Gostner (CDP – MP Racing) kon de grijs/oranje Ferrari 488 Challenge Evo van de eerste startrij beginnen.

2_Imola_Roger_Grouwels podium

Race 1
Dankzij de prima kwalificatie en uitval van Thomas Goster begon Roger Grouwels weliswaar op P3, maar zonder blokkerende voorganger. Een briljante inhaalactie tijdens de zaterdagrace kwam een paar rondes later. Grouwels remde later dan Fons Scheltema (Kessel Racing) in de Variante Alta bochtencombinatie, met een P1 als resultaat. Deze positie wist Grouwels vast te houden tot het einde van de half uur durende race en mocht hij op de hoogste trede van het podium stappen.

3_actie Imola Roger Grouwels Ferrari Challenge

Race 2
Met de eerste race en die afloop in het achterhoofd werd de tweede race met vertrouwen begonnen. Een inhaalactie op Ernst Kirchmayr (Baron Motorsport) resulteerde in een P1 met alsmaar groeiende uitloop. Dit werd vastgehouden tot een paar bochten voor het einde van de race, waar een probleem met de brandstof zich voordeed. Gedwongen om snelheid te minderen, werd Grouwels ingehaald door vijf concurrerende auto’s waardoor een 6e positie maximaal haalbaar was. In het algemeen klassement bekleedt Grouwels nu de tweede positie, drie punten onder koploper Ernst Kirchmayr.

4_Roger_Grouwels_Ferrari_Challenge podium

Tevreden
Ondanks het onfortuinlijke resultaat op zondag zijn Roger Grouwels en teammanager Marwin Moonen toch te spreken. “De race wordt gereden op de limiet van auto en coureur en dan kunnen dit soort dingen gebeuren. Het is een sprint-race waar elke kilogram en elke tiende van een seconde telt. Het komende seizoen zal bestaan uit vallen en opstaan, maar door constante verbetering kunnen we het maximale uit de auto halen. We hebben ons goed gepresenteerd en de concurrentie weet dat ze dit jaar extra tandjes moeten gaan bijzetten!”

5_Roger_Grouwels_Ferrari_Challenge actie

Barcelona
Ronde 2 van de 2020 Ferrari Challenge vindt plaats op Circuit de Barcelona-Catalunya in het weekend van 18 juli. Het circuit, waar ook de Formule 1 wordt gereden, heeft een lengte van 4.655 meter en wordt gezien als één van de meest technische en uitdagende races op de kalender.

5_Roger_Grouwels_Ferrari_Challenge voorop

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS