Formule 1

Pat Symonds vol lof over Williams-teambaas James Vowles: "Hij is een slimme jongen"

Uitgegeven door Frank Korsel • 16 januari 2023 08:00

Onlangs kwam het nieuws naar buiten dat James Vowles komend seizoen de kar gaat trekken bij het team van Williams. De Brit komt over van het team van Mercedes. Pat Symonds, technische directeur van de Formule 1 denkt dat Vowles Williams weer op de rit kan krijgen.

Pat Symonds

"Allereerst moet hij aandacht besteden aan de strategie", zo vertelde Symonds op het internationale zakenforum in Birmingham. “Als ik het over strategie heb, bedoel ik niet strategie tijdens races. Iedereen weet al hoe goed James is op dit gebied. Hij moet de stand van zaken in het team beoordelen en begrijpen wat hij vervolgens moet doen.”

Symonds heeft ook een verleden bij Williams. Hij was van 2013 tot eind 2016 technisch directeur bij het team. “Ik veranderde de situatie door van een team dat op de negende plaats stond een team te creëren dat het seizoen op de derde plaats eindigde. Ik denk dat James dit kan herhalen, want hij is een slimme jongen.”

“Dit zal natuurlijk tijd kosten. Ik had toen geluk, want ik had een solide basis om mee te werken - het enige dat overbleef was om alles goed in te stellen. Daarom kwamen de resultaten eerder dan ik had verwacht.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS