Autosport BE • Autosport BE Diversen

Patrick Snijers is het nog niet verleerd! "Super dat we twee wedstrijden voor het einde de titel pakken"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 7 september 2018 19:20 • Print artikel

Patrick Snijers en Davy Thierie kampioen van België in de GT klasse
BK Rally
. Snijers en Thierie zijn als vijfde geëindigd in de Omloop van Vlaanderen. Het snelle duo won in de Porsche 997 GT3 met de steun van Maes Containers voor de vijfde keer dit seizoen de GT-klasse waardoor ze twee wedstrijden voor het eind van het kampioenschap zeker zijn van de titel.

Patrick Snijers Davy Thierie Porsche 997 GT3 met de steun van Maes Containers

Begin dit jaar kondigde Patrick Snijers aan dat hij met een Porsche 997 GT3 met de steun van Maes Containers het volledige BK 2018 zou afwerken. Meteen werd van de GT titel een doel gemaakt. “Het is super dat we twee wedstrijden voor het einde van het kampioenschap de titel te pakken hebben”, zegt Patrick Snijers. “Grote dank aan Yves Maes van Maes Containers die van meet af aan in het project geloofde. Dank ook aan het volledige BMA team van Bernard Munster. De grootste pluim is voor de hoed van mijn corijder Davy Thierie. Hij geeft me zoveel vertrouwen waardoor ik nog sneller kan gaan. Ik ben hem daar ontzettend dankbaar voor.”

Na afloop van de eerste wedstrijddag stonden Patrick Snijers en Davy Thierie op de 7e plaats. “Het duurde toch even vooraleer we terug het juiste ritme te pakken hadden” zegt Patrick Snijers. “De ritten op vrijdagavond stonden dan ook volledig in het teken om er opnieuw in te komen en de Porsche naar mijn hand te zetten op het toch wel gladde parcours. De avondritten waren plezant maar niet evident. Je maakt overdag nota’s voor een rit die ook ’s avonds gereden wordt. Komt daar nog eens bij dat we bijna nooit nachtelijke ritten rijden in België. Dat is eigenlijk wel jammer want het draagt bij tot een speciale sfeer bij de fans.”

Zaterdagochtend was het verschil tussen Monnens en Snijers te verwaarlozen. De kloof bedroeg amper 0.9 sec. “Gunther trok meteen in de aanval en smeerde me in de openingsrit bijna 10 sec aan de broek. Ik was er heel even niet goed van” zegt Patrick Snijers. “In de volgende rit pakte ik meteen 5 seconden terug. Het was het begin van een boeiende strijd. Met nog twee ritten te rijden was het verschil 0.5 sec en was alles te herdoen. In de voorlaatste rit zette Gunther een kanontijd neer en was de kloof geslagen. Op weg naar Roeselare reden Davy en ik achter de Porsche van Monnens. Toen hij bij aankomst in rallycentrum even stopte maande Davy me aan om meteen naar het podium te rijden. Hij baseerde zich op de ideale tijd vermeld op het tijdenboekje. Wij hebben ons op de ideale tijd aangemeld. Gunther heeft dat niet gedaan. Het is jammer dat een mooie strijd op zo’n manier beslist wordt maar wat wil je dat ik daar nog meer over zeg?”

Eind deze maand komt de Maes Porsche aan de start van de East Belgian Rally. Die wedstrijd wordt op zaterdag 29 september in Sankt Vith en omstreken afgewerkt.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS