Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Peugeot onthult op vrijdag tijdens Le Mans haar autosportprogramma voor 2022

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 september 2020 07:36 • Print artikel

Peugeot gaat op de vrijdag voor de 24 uur van Le Mans de details onthullen van haar autosportprogramma in het FIA World Endurance Championship voor 2022. Het automerk debuteert vanaf 2022 in de hoogste klasse van het FIA WEC-kampioenschap.

Peugeot Sport

Door de fabrikant wordt een virtuele persconferentie, waar ook Peugeot brand-directeur Jean-Philippe Imparato aanwezig is. De presentatie is vrijdagmiddag om 14.00 uur. De geruchten gaan dat het Franse merk een auto gaat bouwen op basis van de Le Mans Hypercar-regels en niet op het LMDh-platform. Inmiddels is er een nieuw logo en merkenidentiteit onthuld in de aanloop naar de 24 Uur van Le Mans. Een nieuwe look voor een nieuw tijdperk - een tijdperk van neo-performance.

Door het nieuwe logo en de belangrijkste componenten van haar terugkeer naar Endurance in 2022 te onthullen op het beruchte circuit van de 24 uur van Le Mans, brengt PEUGEOT een eerbetoon aan de legendarische race. De monumentale PEUGEOT Lion zal toezicht houden op de 88e editie van de 24 uur van Le Mans 2020. Het logo draagt de nieuwe merkidentiteit van PEUGEOT Sport en is zorgvuldig afgestemd op de grafische elementen van het nieuwe label van hoog presterende elektrische voertuigen van PEUGEOT Sport Engineered, waarvoor gebruikt werd gemaakt van de kennis en expertise van 'motorsport'-ingenieurs.

FranÁois Wales, PEUGEOT Sport Director: "PEUGEOT Sport slaat een nieuwe pagina van het geschiedenisboek om, met de ontwikkeling van nieuwe hoogpresterende geŽlektrificeerde technologieŽn: het resultaat van de expertise en technische kennis van haar teams. De volgende lancering van de 508 PEUGEOT Sport Engineered en de terugkeer naar het World Endurance Championship zijn de opmerkelijke resultaten van dit werk. Onze nieuwe merkidentiteit staat symbool voor dit nieuwe hoofdstuk, waarin PEUGEOT Sport zich hartstochtelijk, krachtig en professioneel inzet."

Matthias Hossann, Design Director bij PEUGEOT: "De diagonale klauwmarkeringen zijn een terugkerend kenmerk van PEUGEOT. We kwamen ze tegen op de PEUGEOT 504 en hebben ze de afgelopen 10 jaar toegepast in de verlichting van onze voertuigen. Ze belichamen het atletisch erfgoed van PEUGEOT Sport en de bijbehorende modellen, die al decennialang hun stempel drukken op de geschiedenis van de autosport."

Arnault Gournac, PEUGEOT Design Lab Director: "We presenteren een nieuwe visuele identiteit voor PEUGEOT Sport, die zich onderscheidt van rood, de traditionele kleur van sport, en het historische PEUGEOT-blauw. De zwarte PEUGEOT en kryptoniet markeren het begin van een nieuw tijdperk - een tijdperk van nieuwe prestaties. Deze kleurkeuze laat het assertieve karakter van deze nieuwe generatie zien, verzegeld door de drie klauwen van de leeuw. De nieuwe typografie sluit aan op de klauwen die richting innovatie sturen. Het suggereert beweging en kracht."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS