Formule 1

Piero Ferrari over 71 jaar aanwezigheid in de F1: “De 1000e Grand Prix van Scuderia Ferrari is een zeer belangrijke mijlpaal"

Uitgegeven door Peter Vader • 11 september 2020 08:02 • Print artikel

Voorafgaand aan de Grand Prix van Toscane, de F1-race waarin Ferrari voor de 1000e keer aan een F1 Grand Prix deelneemt, sprak ook naamgever en vicevoorzitter van het automerk uit Maranello - Piero Ferrari - zijn waardering uit voor de eenenzeventigjarige geschiedenis van Ferrari in de sport.

Pierro Ferrari links en Enzo Ferrari rechts
Pierro Ferrari (links) en Enzo Ferrari (rechts)

Verklaring
“De 1000e Grand Prix van de Scuderia Ferrari is een zeer belangrijke mijlpaal, daarom moest deze op een speciale manier worden gemarkeerd. Daarom hebben we besloten om voor dit evenement onze auto's in een unieke kleurstelling uit te voeren. De twee SF1000's zullen het Mugello Circuit in de bourgondische donkerrode kleur betreden, een kleur die voor het eerst te zien was op de 125 S, de eerste racewagen die de naam Ferrari droeg. Zelfs het uiterlijk van de racenummers op de auto's van Charles en Sebastian weerspiegelen de traditie van het verleden en wekken de indruk met de hand op de carrosserie te zijn geschilderd, terwijl de racepakken van de coureurs ook bij de kleur van de auto passen. Het is een eerbetoon aan onze oorsprong, aan ons startpunt voor het verbazingwekkende Ferrari-verhaal, gekenmerkt door een eindeloze wens om te concurreren, naast de wil om straatauto's te bouwen die uitzonderlijk zijn in termen van technologie en design. Ferrari is uniek in de wereld, omdat het bedrijf de ziel heeft van een autofabrikant en van een raceteam, een onafscheidelijke schakel die nooit in twijfel wordt getrokken. Nog maar een paar maanden geleden had niemand kunnen vermoeden dat onze duizendste race op ons eigen Mugello-circuit zou plaatsvinden. Ik ben blij dat de Formule 1 in de officiële naam van de Grand Prix ervoor koos om eer te bewijzen aan Ferrari, het enige team dat altijd aanwezig is geweest in de eenenzeventigjarige geschiedenis van de sport."

Ferrari-statistieken:
Aantal GP deelnames: 999
Aantal seizoenen in F1: 71
Debuut: Monaco 1950 (Alberto Ascari 2e; Raymond Sommer 4e; Luigi Villoresi ret.)
Aantal Grand Prix overwinningen: 238 (23,82%)
Aantal polepositions: 228 (22,82%)
Aantal snelste ronden: 254 (25,42%)
Aantal podiumplaasten: 772 (77,28%)

Scuderia-ferrari-100x1000

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS