Formule 1

Pierre Gasly kritisch op de Formule 1: "De regelwijzigingen zouden het veld dichter bij elkaar moeten brengen"

Pierre Gasly heeft een tegenvallend seizoen achter de rug. De Franse Grand Prix-winnaar kon zijn snelheid niet laten zien in de AlphaTauri AT03. Begin dit jaar gingen er nieuwe reglementen in, die moesten zorgen dat de teams dichter bij elkaar zouden komen, maar volgens Gasly is dit niet gelukt. Het team eindigde op de negende positie dus besloot Gasly voor komend seizoen zijn heil ergens anders te zoeken. Gasly rijdt volgend jaar bij het team van Alpine en blikt terug op een zwaar jaar.



In 2020 en 2021 scoorde Gasly meerdere podia en behaalde hij zelfs zijn eerste overwinning in Italië. Dat was wel even anders in 2022, de AlphaTauri was zelden vooruit te branden en was op momenten één van de langzaamste bolides van het veld. Voor de voormalig teamgenoot van Max Verstappen was dit genoeg reden om verder te kijken naar de opties binnen de Formule 1.

Gasly baalt flink van het seizoen dat hij achter de rug heeft. De Fransman spreekt zich bij het Duitse Auto, Motor und Sport uit over de regelwijzigingen die afgelopen seizoen ingingen: "Ik keek enorm uit naar de extreme regelwijziging. We hadden een goed 2021 dus onze verwachtingen waren echt hoog. De regelwijzigingen zouden het veld dichter bij elkaar moeten brengen. Het was mogelijk mijn moeilijkste jaar. Het was wel vergelijkbaar met 2018 toen ik bij het team kwam en er geen performance was."