Formule 1

Pierre Gasly behoudt 100 procent score: "Erg tevreden met deze race"

Uitgegeven door Bart • 9 mei 2023 10:06

Pierre Gasly kijkt met een goed gevoel terug op de Grand Prix van Miami. De Alpine-coureur startte als vijfde, won bij de start een plaats, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de achtste plaats. Voor de Fransman bleef een mooie statistiek overeind staan. Tot nu toe heeft Gasly in iedere race dit seizoen nog één of meer posities gewonnen in de eerste ronde.

Pierre Gasly


"Ik ben erg tevreden met deze race, ondanks dat ik lager ben geëindigd dan mijn startpositie", zegt Gasly op de website van zijn team. "Dat zou altijd een zware opdracht zijn geweest om coureurs als Max Verstappen en Charles Leclerc achter me te houden. Maar dat ik tegen het einde van de race nog vocht tegen een Ferrari en een Mercedes was heel bemoedigend."

"Helaas moesten we best wel wat brandstof sparen in de tweede helft van de race, maar dat we dichter bij de top 6 zitten is een stap in de goede richting", vervolgt Gasly. "Na twee moeizame races voor het team was het belangrijk om een dubbele finish in de punten te halen, dus dit was een goed resultaat voor het team. Nu gaan we alles analyseren en kijken waar we ons kunnen verbeteren. In Imola willen we weer meestrijden en het gat verder dichten naar de concurrentie voor ons."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS