Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Porsche en Corvette niet, maar Risi Competitizione maakt wel de oversteek vanuit Amerika: "Le Mans is de grootste..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 29 mei 2020 12:10 • Print artikel

Risi Competizione heeft haar deelname, met een volledige Franse line-up bestaande uit Jules Gounon, Sebastien Bourdais en Olivier Pla, aan de uitgestelde 24 Uur van Le Mans voor dit jaar herbevestigd. Waar de fabrieksteams uit Amerika van Corvette en Porsche zich afmeldden, steekt het Risi-team wel de oceaan over met haar Ferrari 458 GTE. Een vertraging in de bevestiging kwam volgens teambaas Giuseppe Risi door de Covid-19 pandemie.

Risi Competizione Ferrari Le Mans 2020

“De wereld werd in maart een klein beetje gek, dus gingen we achterover zitten en wachtten we af wat er ging gebeuren”, legt Risi de vertraging uit. “Le Mans is een erg belangrijke race op de aardbol en het is de grootste in het sportscarracen. Hoewel sommige teams zich voor dit jaar hebben teruggetrokken, zijn wij van plan om te gaan racen zoals gepland.” Het Ferrari-team lijkt daarmee het enige Amerikaanse team dat deelneemt aan de race. Toch blijven er nog steeds vraagtekens of Amerikaanse teams Europa wel binnen kunnen komen. De grenzen naar de Europese Unie zijn nog steeds gesloten vanwege de crisis.

Risi_Competizione_Ferrari in actie

“Onze geheel Franse rijders line-up is nog wat onbekend voor ons Risi-team, maar het zijn allemaal getalenteerde coureurs die hun waarde in Le Mans en op andere plekken bewezen hebben”, vertelt Giuseppe Risi. “Olivier Pla en Sebastian Bourdais reden in de afgelopen jaren tegen ons team en ze hebben beiden een grote historie in Le Mans en een grote kennis van het circuit. Olivier is een sterke en strategische coureur. Le Mans is Sebastien’s thuis. Hij kent de baan zo goed en heeft in het verleden veel succes met de teams behaald waarvoor hij in de baan verscheen. Jules deed vorig jaar goed werk voor ons, dus hebben we hem weer uitgenodigd om naast zijn Franse landgenoten te rijden. Le Mans is altijd een speciale race voor ons team en dit jaar is dat geen uitzondering.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS