Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

RaceXpressOnTour@Lausitzring – Stolz en Engel winnaars openingsrace zaterdag; Dries Vanthoor snelste in kwalificatie zondag, Nederlanders P7,P12 en P15 + UITSLAG

Uitgegeven door Peter Vader • 2 augustus 2020 10:23 • Print artikel

De ADAC GT Masters zijn op de Lausitzring vol vuur begonnen aan het seizoen 2020. Na 43 opwindende ronden behaalden Luca Stolz (25 / Brachbach) en Maro Engel (34 / Monte Carlo, beide Toksport WRT) de overwinning in de Mercedes-AMG GT3 Evo in een gevarieerde race die werd gekenmerkt door tal van P1-wisselingen. Met slechts 0,7 seconden achterstand behaalden Porsche-coureurs Michael Ammermüller (34 / Rotthalmünster) en Christian Engelhart (33 / Starnberg, beide SSR Performance) de tweede plaats, de derde plaats ging naar Max Hofer (21 / A) en Christopher Haase (32 / Kulmbach) , beide Montaplast by Land Motorsport) in een Audi R8 LMS. "Ik heb eindelijk mijn eerste overwinning behaald in de ADAC GT Masters", zei winnaar Maro Engel. "Leuk dat het deze keer werkte. Een mooie start van het nieuwe seizoen!"

ADAC GT Masters Lausitzring 2020 RX foto Johann van de Kerkhof
Racewinnaar Nr22 Lucas Stolz(DEU)/Mario Engel(DEU) met de Toksport WRT(DEU) Mercedes-AMG GT3 EVO

Goede prestaties Nederlanders
Indy Dontje was na afloop ook erg tevreden. Op zijn Fb-pagina schreef hij zelfs: "Wat een race! Waarschijnlijk één van mijn beste starts en eerste ronden ooit! Maakte in ronde 1 de 'Mamba-aanval van P17 naar P9' en droeg de auto als vijfde over. Uiteindelijk kwamen we over de streep op P7." Een mooie prestatie van Dontje, die de gele Mann Filter-Mercedes-AMG GT3 race deelde met Maximilian Götz. Niels Langeveld wist met zijn Audi R8 LMS GT3 op P12 te eindigen, een mooi resultaat na zijn eerste race in deze competitieve raceklasse. Op P15 eindigde Steijn Schothorst, die samen met Tim Zimmermann (DEU) de Nr82 Lamborghini Huracan GT3 van het GRT Grasser Racing Team bemandde.

I.DontjeNLD_M.GYtzDEU MannFilter_Mercedes-AMG GT3
P7 voor Nr47 van Indy Dontje(NLD)/Maximilian Götz(DEU) met de MANNFILTER - Team HTP-WINWARD(DEU) Mercedes-AMG GT3 EVO

Pole position voor Audi-coureur Dries Vanthoor op zondag

De tweede kwalificatiesessie van de seizoensopener van de ADAC GT Masters was tot het einde spannend. Uiteindelijk reden 31 voertuigen binnen een seconde, het was nog nooit zo strak in een kwalificatiesessie van de "Super Sports Car League". Lange tijd leek het een nieuwe poleposition voor Toksport WRT. Nadat Luca Stolz de dag ervoor de snelste was, nam partner Maro Engel dit keer al vroeg in het veld de leiding met 1.21.328 minuten. Tot op dat moment beten de deelnemers hun tanden stuk tot de laatste minuten van de sessie van een half uur. Maar kort voor het einde van de tweede kwalificatiesessie realiseerde Vanthoor een rondetijd van 1.21.318 minuten. Daarbij duwde hij Engel met een honderdste van de poleposition af. Het was de eerste voor de Belg en voor zijn team WRT, die zijn eerste seizoen in de ADAC GT Masters rijdt. Vanthoor deelt de R8 LMS met Charles Weerts. 'Het is geweldig om de eerste pole te hebben gewonnen', zei Vanthoor. "Maar ik ben niet echt blij met mezelf, want helaas heb ik de ronden niet helemaal bij elkaar gebracht, maar de auto was echt geweldig. Het team heeft geweldig werk geleverd. De race komt eraan. Gisteren begonnen we vanaf de tweede rij en toen alles ging mis. Hopelijk gaat het vandaag beter. "

ADAC GT Masters Lausitzring 2020 Dries Vanthoor RX foto Johann van de Kerkhof

De racewinnaars van zaterdag Maro Engel en Luca Stolz moesten tevreden zijn met de tweede plaats, gevolgd door Porsche-fabrieksrijder Sven Müller, die de 911 GT3 R van Precote Herberth Motorsport deelde met drievoudig Lausitzring-winnaar Robert Renauer, met een tijd van 1.21.391 minuten. 'Ik ben enorm blij', zei Müller. "We zijn de beste Porsche. Na de botsing in de eerste race, die trouwens niet onze schuld was, konden we de auto alleen repareren met hulp van buitenaf en er werd geweldig teamwerk geleverd. Het team werkte de hele nacht door. De derde plaats is een eerste beloning. De auto werkte geweldig, nu hopen we op meer racegeluk dan gisteren. "

ADAC GT Masters Lausitzring 2020 RX foto Johann van de Kerkhof

Op de tweede rij stonden ook Albert Costa Balboa / Franck Perera in de beste Lamborghini Huracán GT3 Evo van het GRT Grasser Racing Team. De top vijf voltooiden de tweede van de zaterdagrace, Michael Ammermüller / Christian Engelhart in de Porsche van SSR Performance.Titelverdediger Patric Niederhauser / Kelvin van der Linde werd zesde in de Rutronik Racing Audi. Aan het einde van de sessie zat Van der Linde op het beste tijdverloop met sterke tussentijden, maar verloor te veel tijd in de laatste sector om verder voorop te gaan.

ADAC GT Masters Lausitzring 2020 RX foto Johann van de Kerkhof

ADAC GT Masters Lausitzring 2020 RX foto Johann van de Kerkhof

ADAC GT Masters Lausitzring 2020 RX foto Johann van de Kerkhof
P15 voor Steijn Schothorst, die samen met Tim Zimmermann (DEU) de Nr82 Lamborghini Huracan GT3 van het GRT Grasser Racing Team bemandde

ADAC GT Masters Lausitzring 2020 RX foto Johann van de Kerkhof

ADAC GT Masters Lausitzring 2020 RX foto Johann van de Kerkhof

Uitslag ADAC GT Masters 2020 Lausitzring Race 1 zaterdag:

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS