Formule 1

Racing Point had ontsnappingsclausule in contract Sergio Perez: "Die had Lance Stroll niet"

Uitgegeven door Bart • 12 september 2020 07:01 • Print artikel

Op het moment dat Sebastian Vettel beschikbaar kwam op de rijdersmarkt spitsten ze bij Racing Point direct de oren. Ondanks dat Sergio Perez en Lance Stroll nog tot en met 2021 gecontracteerd waren, was de viervoudig wereldkampioen een hele interessante optie voor het toekomstige Aston Martin. En dus werden de contracten er bijgehaald en alleen in de overeenkomst met de Mexicaan was een wederzijdse ontsnappingsclausule opgenomen. Die heeft het team gebruikt om Perez in te wisselen voor Vettel. Dat heeft teambaas Otmar Szafnauer vrijdag bevestigd in een interview met Sky Sports F1.

Sergio Perez


"Het liefst praat ik niet over details in contracten, maar je kunt je voorstellen dat er ontsnappingsclausules worden opgenomen", aldus Szafnauer. "Op het moment dat Sebastian beschikbaar kwam, hebben we de opties bekeken. Die clausule stond wel in het contract van Checo, maar niet in het contract van Lance."

Perez gaf donderdag aan dat hij verrast was door de beslissing van zijn team, maar volgens de teambaas kan dat niet het geval zijn geweest. "We hebben Sergio en zijn manager de hele tijd op de hoogte gehouden. Hij wist van de gesprekken met Vettel. Het was een moeilijke beslissing en als je die dan neemt, valt er weinig meer te zeggen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS