Formule 1

Ralf Schumacher ziet geen bedreiging voor Red Bull en Max Verstappen: "Dat is het te kloppen team"

Uitgegeven door Frank Korsel • 18 februari 2023 19:00

Ralf Schumacher zegt zonder twijfel te weten dat Red Bull en Max Verstappen in 2023 weer de dominante factor zullen zijn in de Formule 1. De zesvoudig Grand Prix-winnaar stelt dat Mercedes een achterstand in moet halen en dat Ferrari altijd verrassend uit de hoek kan komen, maar dat is niet altijd in hun eigen voordeel.

Ralf Schumacher

Dat Ralf Schumacher een uitgesproken figuur in de Formule 1 is, mag geen geheim meer zijn. De broer van zevenvoudig wereldkampioen Michael is niet op zijn mond gevallen. Hij sprak zich dan ook geregeld uit tegen Guenther Steiner, de teambaas van neefje Mick Schumacher.

Bij Sky Sports Deutschland vertelde de Duitser over zijn verwachtingen voor komend seizoen: "Mercedes moet je uitvlakken. Ze zijn erin geslaagd om hun auto zonder testen weer in het kostenplafond te krijgen en hebben de tekortkomingen geďdentificeerd. Daarnaast hebben ze ook een zeer sterk rijdersduo", aldus de 47-jarige oud-coureur.

"Maar Red Bull en Verstappen, daar bestaat geen twijfel over. Dat is het te kloppen team”, zo stelt de voormalig Williams-coureur. "Bij Ferrari is het altijd een beetje een verrassing. Het kan soms super sterk zijn, maar je moet zeggen dat beide coureurs veel fouten hebben gemaakt. Het team heeft ook fouten gemaakt, dus er zijn wat tekorten daar", aldus Schumacher.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS