Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Rebellion Racing mogelijk niet naar Bahrein: "Het is in Le Mans alles of niets als het gaat om een kans op het kampioenschap"

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 september 2020 14:54 • Print artikel

Rebellion Racing zegt niet naar de finale van het FIA World Endurance Championship in Bahrein te gaan, wanneer ze geen kans meer maken op de titel. Het Zwitserse team is met de Rebellion R13-Gibson bezig met haar afscheid, in het FIA WEC behaalden Gustavo Menezes, Norman Nato en Bruno Senna al twee overwinningen voor het team. Rebellion CEO Calim Bouhadra zegt te hopen dat het team aanwezig is in met Midden-Oosten, maar dat dat dus afhankelijk is van de kans op de wereldtitel. De CEO zegt dat het team geld verloren heeft in de voorbereiding op Sebring, die op het laatste moment door de COVID-19 crisis werd geannuleerd.

Rebellion_Racing_Le_Mans_2019

“Het plan is om in Bahrein te racen als we genoeg punten hebben om te vechten voor het kampioenschap. Is dat het geval, dan zijn we zeker aanwezig in Bahrein”, aldus Bouhadra tegen het Engelse Autosport. “Maar als er geen kans is om het kampioenschap te winnen, dan gaan we niet naar Bahrein, omdat het dan slechts extra kosten zijn. Vergeet niet dat we alles voor Sebring hebben betaald en de race niet plaats vond. Dat is het eerste probleem. Het tweede is dat het de bedoeling was dat het seizoen in Le Mans zou finishen, de beste race van het jaar.”

Rebellion we love rebellion le mans 2018 RaceXpress foto Peter Vader

Met Le Mans en Bahrein nog te gaan, staan de drie coureurs 28 punten achter op de leidende Toyota. Met nog 39 punten beschikbaar in Bahrein moeten de Rebellion-coureurs niet meer dan 10 punten verliezen op de leidende Toyota in het kampioenschap. “Het hangt allemaal af van Le Mans, omdat de punten daar dubbel zijn. Het is alles of niets”, aldus Bouhadra. “Als we winnen, kunnen we ons voorstellen dat we vechten voor het kampioenschap. Maar als we niet winnen heeft Toyota genoeg voordeel om het kampioenschap in de tas te hebben.” Al eerder gaf Rebellion ook al aan dat het terugtrekken uit het FIA WEC een financiële achtergrond heeft.

Rebellion_almost_time_for_Le_Mans

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS