Formule 1

Red Bull incasseert dubbele klap met gevolgen na crash P�rez! Dr Helmut Marko: "Om eerlijk te zijn..."

Red Bull Racing leed een dubbele nederlaag in Bakoe. De F1-renstal verloor niet alleen de leiding in het constructeurskampioenschap, maar ondervindt ook hinder in de ontwikkeling van de RB20.



Ondanks een nieuwe vloer scoorde Red Bull slechts tien punten in Azerbeidzjan. Max Verstappen finishte als vijfde, terwijl Sergio Pérez crashte in zijn gevecht om een podiumplaats.

Helmut Marko zei: "Om eerlijk te zijn, ja", toen hem werd gevraagd of hij de hoop op de constructeurstitel had opgegeven.

Red Bulls lichtpuntje is dat McLaren twee coureurs in de titelstrijd heeft na Oscar Piastri's overwinning. "Het positieve is dat Piastri qua punten heel dicht bij Lando staat", aldus Marko.

De crash van Pérez heeft ook gevolgen voor de ontwikkeling van de auto. Marko: "Het is een enorme tegenslag voor ons. We zullen de auto zeker klaar kunnen krijgen, maar niet in de vorm die we hadden gepland. De test die we voor Singapore hadden gepland is nu niet meer mogelijk."

Red Bull staat nu twintig punten achter McLaren, met Ferrari 31 punten daarachter. Ralf Schumacher stelt zelfs dat P2 moeilijk kan worden voor de regerend wereldkampioenen. Verstappen heeft nog wel een voorsprong van 59 punten op Norris in het rijderskampioenschap, met nog 206 punten te verdienen. (Stand Wereldkampioenschap Formule 1)