Formule 1

Red Bull moet contract Sergio Pérez openbreken en 'oud-coureur terughalen'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 juni 2024 07:03

Michael Bleekemolen beweert dat Red Bull 'zal' twijfelen over Sergio Pérez gezien zijn huidige resultaten en dringt er bij de regerend kampioen op aan om de Mexicaanse coureur te laten vallen en Carlos Sainz in de auto te zetten. Hoewel Pérez tijdens de Grand Prix van Spanje voor het eerst in vier races terugkeerde in Q3, zorgde een gridstraf voor het terugrijden van een zwaar beschadigde auto naar de pits in Canada ervoor dat Pérez op de elfde plaats eindigde.

Sergio Pérez en Christian Horner F1 Red Bull Racing


Hij werkte zich op naar de achtste plaats met een driestopstrategie, terwijl zijn teamgenoot Max Verstappen de Grand Prix won voor pole-sitter Lando Norris.

Bleekemolen is van mening dat de Mexicaanse coureur een opfriscursus nodig heeft voordat hij zijn Formule 1-stoeltje verliest. "Hij zou een keer naar onze kartbaan kunnen komen, zodat hij wat ideale lijnen kan oefenen en wat van de basis kan leren, want anders is het gedaan met hem. Dat zou jammer zijn, maar zo is het nu eenmaal", aldus de Nederlander tegenover Racingnews365. "Ik moet nog zien of zijn contract doorloopt. Mensen zullen zich bedenken als ze zijn resultaten zien."

Wat betreft wie hij in de auto zou zetten, denkt hij dat Verstappens eerste F1-teamgenoot Sainz de klus zou kunnen klaren. "Maar een andere vraag zou zijn: welke andere optie heeft Red Bull? Wie is er snel en goed genoeg voor dat stoeltje? In dat geval zou ik zeggen: ga Carlos Sainz halen. Ik zou naar Sainz kijken."

"Hij heeft nog geen stoeltje. Nogmaals, Sainz is niet op het niveau van Max, maar hij loopt maar een klein beetje achter. Dat is goed voor het team, want ze willen niet dat Max verslagen wordt door een teamgenoot. Dat gaat ook niet gebeuren, dus dan is iemand als Sainz goed. Sainz crasht niet veel en zou een goede zijn."

RaceXpress.nl had onlangs een interview met Michael Bleekemolen. Hij geeft zijn visie op de F1:

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS