Formule 1

Red Bull onder de indruk van 'volgende Verstappen'

Red Bull-adviseur Helmut Marko heeft toegegeven onder de indruk te zijn van Kimi Antonelli tijdens diens korte optreden in de vrije training op Monza. De jonge coureur, die volgend seizoen Lewis Hamilton zal vervangen bij Mercedes, liet ondanks een vroege crash veelbelovende snelheid zien.



Marko zei over Antonelli's debuut: "Ik was onder de indruk van de snelheid." Toen hem werd gevraagd of de Italiaan Mercedes' antwoord op Verstappen zou kunnen zijn, antwoordde Marko: "Max is Max. Hij moet dat eerst nog bewijzen."

Marko heeft ook aangegeven dat Antonelli "natuurlijk" op zijn radar stond, maar voegde toe: "Je kunt ze niet allemaal hebben." De Red Bull-adviseur waarschuwde echter dat succes niet gegarandeerd is voor getalenteerde coureurs. "Er is een coureur die motivatie verliest, er komt een vriendin langs of hij verliest zijn grip. Het is allemaal al eerder gebeurd", aldus Marko.

Antonelli zelf sprak over de steun die hij heeft gekregen van Mercedes sinds zijn vroege juniorcarrière. "Als je weet dat je een team als Mercedes om je heen hebt, dat echt in je gelooft, helpt dat enorm om met de druk om te gaan", zei de jonge coureur. "Ik ben erg blij met de steun die ze me hebben gegeven, niet alleen in het verleden, maar ook nu nog."